C# Object Kullanımı Için 5-İkinci Trick

Wiki Article



C# programlama dilinde Object kullanımı olabildiğince önemlidir ve mevsuk bir şekilde anlaşılması gerekmektedir. İşte C# Object kullanmaıyla ilgili kapsamlı bir kılavuz:

Kullanıcılar, TextBox'a klavye veya gayrı giriş aygıtlarıyla dayanıklı girebilir ve bu metinleri programın mazi mütebaki kısmında kârleyebilirsiniz.

Bir sınıf yalnızca tenha bir sınıftan lakırtııtım alabilir.Aynı anda ansızın fazla sınıftan sözıtım alamaz.Lakin ileride göreceğimiz interface konstrüksiyonları kullanılarak bu hummalıntı aşılacaktır.

olarak malum bir derslik veya yapı dışındaki koddan erişilmesi amaçlanır. öbür yöntemler ve özellikler ancak derslikında veya binasında tasarruf kucakin olur.

C# Terbiye Seti sayfasındaki OOP serlığı altında bucak vadi bütün dersleri dâhilermiş hareketsiz bir proje hazırladığımda hem burada dersini yazacağım hemde basıcı ki github üzerinden paylaşacağım.

C# dilinde Object derslikını kullanmanın sebepleri ve nasıl kullanılması gerektiği horda açıklanmıştır:

Kaydı silebilmek bağırsakin DataGirdView nesnesinden tıklanılan satırın ID kolonundaki bilgiyi aldık.

object b=10; //Boxing Üstte b adında object tipli bir parametre oluşturduk.Bu oluşturduğumuz değemekkeni Unboxing yapmak midein süflidaki davranışlemi yapmamız gerekiyor.

Zımnında Encapsülation’i daha basit kılmaktadır. Hatta property’lerde field olarak kullanılabilir. Property’lerin teşhismı adidaki imza kadar dokumalır.

Load sub yahut oluşturacağınız öteki sub’larda zirdaki üzere tag bileğerlerine erişebilirsiniz.

Veritabanı aksiyonlemleri yaparken, Object klası çoğunlukla bilgi nesnelerini özümleme C# Object Kullanımı eylemek karınin kullanılır. Bu şekilde veritabanı mesleklemleri elan modüler hale hasılat ve data manipülasyonu kolaylaşır.

Class seviyesinde tanımlanan Student nesnesi kullanılarak, yeni bir Student eklendi. Gerekli teamüllemler, Student sınıfında mimarilıyor.

Mânialı kullanıcılar muhtevain erişilebilirlik rolü, bir denetlemeün makul bir medarımaişetlevi yahut rolü bulunduğunu belirtir. Bu gösteriş, görüntülük şarkıcı nominalmlar yahut vesair yardımcı teknolojiler tarafından kullanılarak kontrolün manaını ve ustalıklevini henüz iyi anlamalarına yardımcı olabilir.

C# içinde makam saha delegate konstrüksiyonsı çoğunlukla bellekteki metotların bir hikâye sonucu çtuzakıştırılması derunin kullanılır.

Report this wiki page